Uważaj, bo możesz zostać okradziony!
Konto Egold jest ulubionym miejscem przechowywania pieniędzy przez HYIPy. W związku ze zmianami polityki, Egold traci zwolenników na rzecz Liberty Reserve, jednak wiele HYIPów nadal akceptuje ten system płatności. Nie od dziś wiadomo, że Egold jest obiektem ataków hakerów, a nieuważny użytkownik może zostać łatwo okradziony. W jaki sposób?
Najczęściej na skrzynkę odbiorczą przychodzą wiadomości o rzekomej blokadzie konta z prośbą o zalogowanie się przez link znajdujący się w wiadomości:
Dear e-gold account holder,
Due to concerns, for the safety and integrity of your account we
have issued this message.
We have suspension some account, Please use a particular link below to login to your account. to check if it found suspension.
https://www.e-gold.com/acct/login.html
If it is suspension you will have to updating your information and waiting for our activation.
Thank you in advance for your prompt response.
------------------------------
Dodatkowo po najechaniu kursorem na link w wiadomości, w programach pocztowych na pasku stanu widać prawdziwy adres strony, która otworzy się po kliknięciu w link. W moim przypadku jest to następująca strona: www.3laddin.com/vb/sulfre.php.
Podejrzewam, że jest to spreparowana przez hakerów witryna logowania Egold, która przechwytuje numer konta oraz hasło. Nie odwiedzałem tej strony, żeby upewnić się co do swoich przypuszczeń, bo nie warto w ten sposób ryzykować.
Najczęściej na skrzynkę odbiorczą przychodzą wiadomości o rzekomej blokadzie konta z prośbą o zalogowanie się przez link znajdujący się w wiadomości:
Dear e-gold account holder,
Due to concerns, for the safety and integrity of your account we
have issued this message.
We have suspension some account, Please use a particular link below to login to your account. to check if it found suspension.
https://www.e-gold.com/acct/
If it is suspension you will have to updating your information and waiting for our activation.
Thank you in advance for your prompt response.
------------------------------
Please do not reply to this automatically generated email message.
------------------------------
Dodatkowo po najechaniu kursorem na link w wiadomości, w programach pocztowych na pasku stanu widać prawdziwy adres strony, która otworzy się po kliknięciu w link. W moim przypadku jest to następująca strona: www.3laddin.com/vb/sulfre.php.
Podejrzewam, że jest to spreparowana przez hakerów witryna logowania Egold, która przechwytuje numer konta oraz hasło. Nie odwiedzałem tej strony, żeby upewnić się co do swoich przypuszczeń, bo nie warto w ten sposób ryzykować.
Etykiety: HYIP







Komentarze (0):
Prześlij komentarz
Linki do tego posta:
Utwórz link
<< Strona główna