Sprawdzaj adresy stron!
Z powodu zmian w strukturach E-Gold, następcą tego systemu płatności jest Liberty Reserve. Obecnie ofiarami ataków oszustów padają użytkownicy LR. Jak podaje GoldPoll, HYIP HoursMoney posługuje się oszukańczą stroną SCI Liberty Reserve w celu wyłudzania danych od użytkowników. Wspomniana strona znajduje się pod adresem sci.liibertyreserve.com. Mimo, że na pierwszy rzut oka, adres jest prawie identyczny z oryginałem, to znamiona oszustwa zdradza podwójna literka "i".
W poście "Uważaj, bo możesz zostać okradziony", pisałem o fałszywych mailach rzekomo wysłanych przez E-Gold. Teraz już takich maili nikt nie wysyła, bo pieniądze odpłynęły do LR, który stał się naprawdę łakomym kąskiem. Z tego powodu zawsze zwracaj uwagę na adres strony, za pomocą której dokonujesz płatności. Jeśli zauważysz brak protokołu https powinieneś mieć się na baczności, bo może to być pierwszy znak próby wyłudzenia.
W poście "Uważaj, bo możesz zostać okradziony", pisałem o fałszywych mailach rzekomo wysłanych przez E-Gold. Teraz już takich maili nikt nie wysyła, bo pieniądze odpłynęły do LR, który stał się naprawdę łakomym kąskiem. Z tego powodu zawsze zwracaj uwagę na adres strony, za pomocą której dokonujesz płatności. Jeśli zauważysz brak protokołu https powinieneś mieć się na baczności, bo może to być pierwszy znak próby wyłudzenia.
Etykiety: HYIP









Komentarze (0):
Prześlij komentarz
Linki do tego posta:
Utwórz link
<< Strona główna